Povijest Mooncup-a

Mnogi se ljudi iznenade kada saznaju da se prva čašica za menstruaciju pojavila već 1930tih godina. Osmislila ju je američka glumica Leona Chalmers, otprilike u isto vrijeme kada su se počeli proizvoditi i komercijalizirati prvi tamponi. S obzirom na to da su proizvođači boljom smatrali ideju zajamčene ponovne mjesečne kupnje higijenskih proizvoda, započele su velike marketinške kampanje koje su promicale upotrebu tampona. Čašica za menstruaciju, iako su je prihvatile žene liberalnih svjetonazora, do danas je bila relativno zapostavljena u kulturi koja poistovjećuje praktičnost i proizvode za jednokratnu upotrebu.

Popularnost čašica za menstruaciju i platnenih uložaka počela je rasti u 1980tima, kada su žene počele tražiti ekološke (i jeftijine) alternative jednokratnim higijenskim proizvodima. Otprilike tada, Su Hardy, osnivačica Mooncup-a, počela je uvoziti menstrualne čašice u Veliku britaniju. Zatim je osmislila hipoalergeni materijal - silikon medicinske čistoće i započela proizvodnju Mooncup-a.

Mooncup - jedna od top 10 tehnologija za žene

 

what is it


Stroj za pranje rublja...mobitel... Mooncup. Tri od prvih 10 tehnologija koje su "poboljšalje živote žena i primalja". Mooncup je opisan kao izum koji mijenja život i "riješava problem troška i gnjavaže...higijenskih proizvoda". Cijeli članak na engleskom pročitajte ovdje.
 

Iskustva korisnica

Mooncup je savršen izum!!Oduševila sam se!potpuno sam zaboravila da imam one dane-i lagan je za upotrebu..pruža savršenu zaštitu(u bazenu,tijekom vježbanja)..toplo preporucam!!!
(Ana)

Najrađe bi svima umjesto bok rekla mooncup! I ne znam kaj sam čekala sve ove godine!!!!!!!!! Fala kaj ste se odlučili na uvoz i olakšali nabavu!
(Martina)


Meni je drugi dan kako koristim Mooncup i što reći nego.... OBOŽAVAM SVOJU ČAŠICU I VIŠE NEMA POVRATKA NA STARO! :D
(Katarina)


"Mooncup je za preporuku!!!!!!!!!!!!!"
(Ivana)

"Za menstrualne sam čašice čula davno, ali tek sam se tek u zadnje vrijeme odlučila jednu i isprobati. Odmah mi je bilo žao što to nisam ranije učinila! Korištenje je zaista jednostavno, uredno i spasonosno. Volim ekonomične stvari i ovo me definitivno spašava od četiri (!) vrste uložaka koje sam koristila do sada. Iskreno preporučam svakoj ženi da ga proba... vjerujem da se nikad neće vratiti ekološki neprihvatljivim i zdravstveno upitim oblicima menstrualnih proizvoda!"
(Srebrenka)

"super da ga ima i u HR konačno....ja ga koristim već 4 godine...preporodila sam se...
toplo preporučam svim ženama...izum stoljeća što se mene tiče....:))))"
(Orieta)

“Za mene je Mooncup najprirodnije, najjednostavnije, najčišće i najženstvenije rješenje za ženske dane u mjesecu.”
(Maja)

“Koristim Mooncup već dvije godine i svaki put kad dobijem menstruaciju veselim se što ga imam. Jednostavna, praktična, mekana i lijepa stvarčica uz koju menstruacija prođe bezbrižnije.”
(Renata)

Pročitajte više»

 

Mooncup Hrvatska na
Facebook-u i Twitter-u
 

 

     BAHBA
 

Health Food Business
Ethical Business Award
ethical Consumer
good shopping
triodos bank
 
    vegan
ethical green