Etično poslovanje

Su Hardy osnovala je Mooncup Ltd. 2002. godine s misijom da pomogne ženama da im iskustvo menstuacije postane zdravije, pozitivnije i prijateljskije prema okolišu. Mooncup, njegovi zaposlenici i distributeri posvećeni su visokim etičkim načelima, što se očituje u strateškim ali i svakodnevnim odlukama koje donose, te nagradama i certifikatima koje je Mooncup dobio:

  • Ambalaža Mooncupa, letci i upute za upotrebu načinjeni su od 100% recikliranog materijala i otisnuti su biljnom tintom. Svaki Mooncup dolazi u vlastitoj nebjeljenoj, FAIRTRADE i organskoj, pamučnoj vrečici.

  • Mooncup Ltd je prvi proizvođač sredstava za higijensku zaštitu na svijetu koji je dobio certifikat Etičkog poslovanja.

  • Na temelju recenzije svih higijenskih proizvoda, časopis Ethical Consumer nagradio je Mooncup statusom ‘Best Buy’. Oznakom ‘Best Buy’ nagrađuju se samo one tvrtke i proizvodi koji su ujedinili preko dvadeset kriterija za skrb za životinje, prava prirodnog okoliša i ljudska prava, na temelju neovisnog istraživanja.

  • Mooncup je u samom vrhu ljestvice higijenskih proizvoda u Vodiču za dobru kupovinu (The Good Shopping Guide - New Edition 6)

  • Ured Mooncupa koristi se 100% obnovljivim izvorima energije, koje im pruža mali, etički isporučitelj iz Velike Britanije. Kad god je to moguće, Mooncup vrši dostave cestovnim putem, kako bi se smanjilo onečišćenje okoliša. Odlaganje otpada je svedeno na minimun recikliranjem glavnine uredskog otpada.

  • Mooncup Ltd je birao bankare na osnovi etičnosti njihove ulagačke politike.

  • Gdje god je moguće, tim Mooncupa odabire ekološki osvještene dobavljače za svoj ured.

  • Većina Mooncup tima na posao dolazi pješice ili biciklom, i predani su prakticiranju ekološke osvještenosti kako privatno tako i poslovno.

  • Mooncup je odobren od strane veganske zajednice (Vegan Society).

Mooncup - jedna od top 10 tehnologija za žene

 

what is it


Stroj za pranje rublja...mobitel... Mooncup. Tri od prvih 10 tehnologija koje su "poboljšalje živote žena i primalja". Mooncup je opisan kao izum koji mijenja život i "riješava problem troška i gnjavaže...higijenskih proizvoda". Cijeli članak na engleskom pročitajte ovdje.
 

Iskustva korisnica

Mooncup je savršen izum!!Oduševila sam se!potpuno sam zaboravila da imam one dane-i lagan je za upotrebu..pruža savršenu zaštitu(u bazenu,tijekom vježbanja)..toplo preporucam!!!
(Ana)

Najrađe bi svima umjesto bok rekla mooncup! I ne znam kaj sam čekala sve ove godine!!!!!!!!! Fala kaj ste se odlučili na uvoz i olakšali nabavu!
(Martina)


Meni je drugi dan kako koristim Mooncup i što reći nego.... OBOŽAVAM SVOJU ČAŠICU I VIŠE NEMA POVRATKA NA STARO! :D
(Katarina)


"Mooncup je za preporuku!!!!!!!!!!!!!"
(Ivana)

"Za menstrualne sam čašice čula davno, ali tek sam se tek u zadnje vrijeme odlučila jednu i isprobati. Odmah mi je bilo žao što to nisam ranije učinila! Korištenje je zaista jednostavno, uredno i spasonosno. Volim ekonomične stvari i ovo me definitivno spašava od četiri (!) vrste uložaka koje sam koristila do sada. Iskreno preporučam svakoj ženi da ga proba... vjerujem da se nikad neće vratiti ekološki neprihvatljivim i zdravstveno upitim oblicima menstrualnih proizvoda!"
(Srebrenka)

"super da ga ima i u HR konačno....ja ga koristim već 4 godine...preporodila sam se...
toplo preporučam svim ženama...izum stoljeća što se mene tiče....:))))"
(Orieta)

“Za mene je Mooncup najprirodnije, najjednostavnije, najčišće i najženstvenije rješenje za ženske dane u mjesecu.”
(Maja)

“Koristim Mooncup već dvije godine i svaki put kad dobijem menstruaciju veselim se što ga imam. Jednostavna, praktična, mekana i lijepa stvarčica uz koju menstruacija prođe bezbrižnije.”
(Renata)

Pročitajte više»

 

Mooncup Hrvatska na
Facebook-u i Twitter-u
 

 

     BAHBA
 

Health Food Business
Ethical Business Award
ethical Consumer
good shopping
triodos bank
 
    vegan
ethical green